BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, April 11, 2011

Cinta Hati Saya


inilah 3 org cinta hati saya..kerana mereka, saya semakin kuat & bersemangat mencari 'rezeki'..saya bekerja untuk membantu hubby..hidup kami 'biase2' aje...x terlau mewah & x terlalu susah...niat hati seandainya hubby saya bergaji 'besar', saya ingin menjadi suri rumahtangga...menjaga anak2 & menguruskan hal rumahtangga sepenuh masa...insyaAllah, mase itu akan sampe..hehehe

jom dgr saya berceloteh tentang perkembangan mereka hari nie..

Hubby:

mggu lps dah lulus lesen welding stainless stell...ujung thn lps amek lesen welding besi (6G)..semua company yg suh amek...alhamdulillah, thn nie msk 6 thn hubby keje kat company nie & dah mendapat kepercayaan dari boss 'besar'..kebanyakkan keje2 kat site hubby yg handle..lesen2 yg hubby amek semua boss die yg suruh sbb nak letak kat company profile..harap2 akan ade 'share' yg hubby dpt..hehe..kemungkinan besar bln 5 @ 6 hubby akan dihantar ke Dubai utk handle projek kat sana...suka + sedih sebab nanti kene tggl..huhu

Kakak Farhanah:

sejak ibu hantar ke tadika awal bln 3 lps, kakak semakin bijak & pandai bercerita...selalu nyanyikan adiknya lagu2 yg die blaja kat sekolah...A B C semakin hafal & yg paling ibu suka bile nk makan..sebelum gie sekolah mmg dah hafal baca doa makan..pas gie sekolah dah pandai baca nie plak pas baca doa mkn..' Ya Allah, berkatilah rezeki kami pada hari nie & jauhkanlah dr api neraka...amin ya robbalalamin..' bijak betul anak ibu nie..sekarang nie mmg x terlayan rasenya bile kakak asyik bercerita..die suka bertanya mcm2...contohnya: 'rumah kakak kat mana ibu?'..bile kita jwb 'kajang', die tanye blk 'kajang tue ape?' & mcm2 soalan lg yg die akan tanye...sebagai ibu, ibu akan cuba jwb sebaik mungkin...kdg2 boleh tergelak2 dgr die cite...hehehe

Adik Atiqah:

skg dah pandai meniarap plak...pantang ibu bg baring, kejap jea dah berpusing..cume x pandai lg nak betulkan tangan die...adik jenis yg 'pemurah' senyuman...suka sgt senyum bile org agah..dan skg dah pandai ketawa2 plak...dah bleh diajak bermain 'kejar2' dgn kakak..abahlah yg rajin layan dieorg..dah 2 hari nie adik macam nk deman...sabtu pagi panas bdnnya & semalam ok plak..pg td kul 4 pg ibu rase panas skit lg..harap2 jgn teruk sgt yea syg..sok pagi nak ke klinik utk chekup 4 bln..demam nak beralih bulan agaknya...

oklah..tue aje kot yg saya nk kongsi...keje byk tp mengantuk la plak hari nie..sbb tue nk berceloteh jea rasenya...jumpe lg..

bye...


4 comments:

ramizah said...

hehe, kalau tak silap bidang welding2 tu gaji besar kak..lagi2 yang ada cert.. :) semoga sentiasa murah rezeki n ceria dengan anak2...geram tengok kakak farhanah..lawa la dia :)

Norazrani Maamin said...

belum besar lg la ramizah..masih mkn gaji kan..nak2 ngan company cina..lmbt skit la nak naik..masih cukup2 jea..mudah-mudahan ade rezeki kami akan dtg..bilelah kita bleh berjumpe kan?nak gak kenal2..hehe

syayassir said...

hehe...
memang adik suka senyum...
sama macam abang darwisy... :D
geram tengok dia.. :D

Norazrani Maamin said...

sya:
suka tgk bile anak2 nie senyum kan..tenang jea rasenya..penat blk keje pun x terase...hehe