BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 21, 2012

~ Intai-intai adik baby...~

ahad lepas (16/12/12), kwn ibu bgtau kalu nak buat scan 3D/4D free bleh dtg ke Poliklinik An-Nur, Bandar Seri Putra...kwn ibu nie supply brg2 klinik & doc baru beli mesin scan nie...jadi adelah beberapa org yg dibagi perkhidmatan PERCUMA...ibu tak nak lepaskan peluang sbb kalu scan kat luar (sendiri) maunya terbang RM150++...jadi dari malam sebelumnya, ibu dah tak sabar nak tgk 'baby'..1st time nak buat scan 3D/4D nie..dulu kakak2nya scan kat sepital jea..huhu

mase scan nie, ibu baru 23w...jadi 3D/4D tue tak brape nak cantik..sbb baby blum chubby...hehee
ape2 pun, Alhamdulillah sbb baby berada dlm keadaan sihat & sempurna...dpt tgk baby buat 'high 5', senyum, gerak2 tangan & kaki...tapi bile nak tgk 'jantina', baby dok kepit kaki die..jadi mmg tak nmpk samaada baby boy @ girl...huhuhu

mengikut pengalaman ibu, kakak2 yg berdua tue pun tak nampak sampe la bersalin..jadi ibu assume baby kali nie 'GIRL' jugak..ibu tak kisah baby ape...yg penting anak ibu nie sihat & sempurna...amin

jom tgk gambar scan tue:


tulang belakang


kepala & ukur tulang hidung


'high 5'...cukup 5 jari..Alhamdulillah


muka baby tgh senyum...heheee

ibu sgt2 tak sabar nak tggu kelahiran adik baby kali nie..persiapan mmg tak buat ape pun lagi...rasenya ibu recycle brg2 kakak jea..tambah mane yg kurang..kalu ikut scan, due date baby 14/4/13...ibu kene induce 38w jadi kemungkinan besar baby lahir hujung bulan 3 @ awal bulan 4...makcik ilin suh baby kuar same tarikh besday die (3/4)...kita tgk siapa yg kena...heheheee

** last day keje hari nie...sgt2 SERONOK...bermula esok hari, ibu akan jadi 'suri rumah tangga' sepenuhnya..semoga perjalanan hidup kami sekeluarga selepas ini akan lebih SEMPURNA...AMIN

bye...

5 comments:

ashra said...

Chumel.blum tau ye gender.saje kasik surprise

Wah k.arra..jd housewife ye.welcome to the club.hehehe.mudahan pngorbanan kita membawa rahmat kebahagiaan wat keluarga.amin

Norazrani Maamin said...

a'ah ash...saje jea nak kasi ibu & abahnya suprise..malu2 nak tunjuk plak die..hehehe

tq..dah join club..hehe..berdebar2 gak nak jd housewife nie..yea la sblm nie dah biase keje kan..harap2 semuanya berjalan lancar...amin ;)

zaril said...

Bestnye kak nye kak jd housewife full time..

Norazrani Maamin said...

liza: tak taulah best ke tak..takutnya sbb sblm nie dah biase keje...huhuhu

mizah said...

tetiba rindu kak arra...rindu zaman sama2 dlm kelab ibu hamil december 2010 dulu... kejap je lagi tu kak...nak masuk bulan march ni...nnti update ek kalau dah bersalin...