BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 22, 2010

Baby 31 mggu


semalam ibu ade chek up kat hospital pakar Putrajaya...usia baby 30 mggu 6 hari..hari nie genap baby 31 mggu...tekanan darah ibu pun dah ok sekarang slps mkn ubat 'methyldopa 250g'...purata 125/75 bacaannya...bacaan gula pun dah ok pas amek insulin (6 unit) sebelum mkn (3 kali sehari)...dah x lebih 8 mmol/L...syukur sgt2...kn jg mkn skit la tp kdg2 'ter' mkn gak yg manis2...hehe

perkembangan baby pun semua ok...masih follow due 24/12/2010 cume kepala baby masih kat atas...kalu 2 mggu lps kepalanya kat sblh kanan, semalam mmg betul atas pusat..jantung kat tengah2 pusat, bontot plak kat bwh & kaki kat sblh kanan...patutlah baby byk tendang2 kat perut belah kanan ibu...doc kate x pe, masih awal lg sbb baby bleh pusing2...tapi ibu cam risau skit...ibu berdoa sgt agar anak ibu nie cepat turun kebawah yea sayang...insyaAllah..

berat ibu x naik dari 2 mggu lps...doc x marah pun sbb ibu jenis besar..rasenya sepanjang prgnt kali nie, berat ibu akan turun @ maintain jea..kat scan tue tulis berat baby dah 1.82kg..rasenya ok kot..ibu pun rase perut kali nie x brape nak besar sbb sblm prgnt ibu dah mmg 'besar' giler...maybe sbb tue baby selese dgn ruang kat dlm tue...abah kate baby dok dlm bilik VIP la kot...heheehe..kaki pun x bengkak lg..blum rase sakit pinggang & sebagainya...masih mampu wat semua keje2 umah..cume abah dah rase x selesa bile tido katenya...tanda2 semua abah yg rase so 'best' nya...hiks...

kakak farhanah pun sgt2 ok...sgt suka bile dpt tgk baby...excited lebih..abis chek up, ibu bwk die jln2 Alamanda jap..saje jea nak bwk die mkn mcD...sblm mkn bwk die main playground dulu...layan gambar la yea...







okey...pasnie ibu ade chekup lg 3 mggu..so x sabar nak tgk baby lagi...barang2 kakak farhanah pun ibu blum chek lg dlm box...nak kn tambah mane brg yg x de...x tau lg bile nak gie beli baju baby..tggu gaji la kot...heheehe

bye...


4 comments:

Wina Momma Kira said...

alhamdulilah semua ok :-)

kuatnya arra x sakit pinggang or bengkak kaki...wina ni rasa mcm x larat dah, rasa cam dah 8 bulan lebih huhuhuuu

mane tau baby lahir 25/12 ke? leh share birthday dgn aunty wina hihihi

Sidratul Muntaha said...

all the best.
jaga diri...
mudahan siaht2 jer mak dan budak dlm perut tu.
amin..

Norazrani Maamin said...

Alhamdulillah...blum lg kot wina..tp dulu pun lmbt gak bengkak kaki...sakit pinggang mmg x rase..hubby yg x bleh tido mlm sampe arra besalin..hrp2 kali nie pun samelah jugak..hehe

ooo...wina lahir krismas ke?a'ahkan..mane tau same tp rasenya mesti awal lg..dulu farhanah awal 2 mggu..hehe

Norazrani Maamin said...

sidratul muntaha: time kasih..