BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, October 20, 2010

Kakak Farhanah



lame ibu x cite pasal perkembangan kakak farhanah...skg, farhanah dah berumur 2 tahun 8 bln..cam kejap jea mase berlalu dan lg 2 bln farhanah akan dapat adik plak...rasenya perkembangan bdk yg sebaya dgn die pun same tp ibu tetap nak bercerita...hehee

dlm usia sekarang, ibu amat2 bersyukur kerana farhanah membesar dgn sihat & mengikut perkembangan usianya...telatahnya semakin hari semakin mencuit hati & ade jea perkara2 baru yg ditunjukkan...

sebutan @ percakapannya dah jelas..cume ade kdg2 terkeluar jugak bahasanya...farhanah suka sgt bertanya & kn rajin menjawab sbb selagi kita x jwb, die akan terus bertanya & bertanya...contoh kalu die pegang cawan barney mase mkn...die akan tanye sape beli, beli kat mane, sape bayar, farhanah ikut x & terbaru siap tanye brape ringgit...mcm tau jea nilai duit tue...hehehee

lagi satu die suka menyanyi lagu ABC, alif ba ta, bngn pagi gosok gigi, twinkle2 little star & byk lagi...kalu balik umah, dlm kete die dah nyanyi2...yg masih x ilang perangai dari kecik suka tgk cite upin ipin kat hp ibu...kdg2 bukan die tgk pun (sbb dah hafal), cume janji kuar bunyik jea...dan yg paling ibu suka die dah hafal doa makan..tiap kali nak mkn mesti abah suh die baca dulu...sebutannya pun dah jelas..pandai anak ibu...

Alhamdulillah, ibu sgt2 bersyukur sebab menjaga & membesarkan farhanah amat senang...dari kecik mmg die sng dijaga...mlm x bangun mintak susu sbb sblm tido ibu dah bg siap2...bngn kul 6.30 @ 7 baru mintak...biasenya ibu siapkan 1 botol air ribena..so kalu die mtk, terus bagi..x yah bangun bancuh susu...abahlah org yg paling bertuah...rasenya boleh dikira brape kali jea buat susu anak..kalau farhanah demam @ x sihat, die senang diberi mkn ubat...x perlulah nak pakse2 sbb bile ckp nak mkn ubat jea die akan suka...nie mesti ikut perangai ibu & abah yg x takut ubat...lagi 1 die jenis yg x meragam kalau demam..mmg sng menjaganya..sayang anak ibu...







ibu selalu berdoa agar anak ibu nie membesar dgn sihat..pasnie boleh jg adik dah..skg nie pun kalu suruh sayang baby, die akan dtg cium perut ibu..marah kalu abah 'syg baby' sbb die nak syg dulu..hehe...mcm2 kerenah die yg mencuit hati..

saje nak cite psl farhanah sbb sok pg ibu ade chek up 30mggu kat sepital...mcm biase, farhanah mmg akan ikut...nasib baik die jenis yg dgr kata..x meragam walaupun mase menunggu tue mmg lame..1/2 hari la abis mase kat sepital jea..huhu..GOOD GURL!!

oklah setakat nie aje...lain kali ibu cite lg psl kakak yea...

Ibu & Abah SAYANG Farhanah...

2 comments:

Wina Momma Kira said...

gud girl la farhanah nie..eh, kakak farhanah la...kena start pggl kakak dah :-)

senanglah arra dh ade baby nanti..byk yg farhanah blh tolong

nanti update psl check up ye!

Norazrani Maamin said...

skg pun dah panggil die kakak..die mmg dah xcited btul nak jd kakak..skit2 tanye bb mane & kiss perut..x tau la sok kalu bb dah kuar camner..jeles @ x...hehee