BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 1, 2010

Chekup 36w

semalam ibu ade chekup 36w kat sptal...alhamdulillah, semuanya ok...kepala baby pun dah kat bwh...lega rasenya sbb mggu lps pas berurut rase cam baby x byk gerak2..pas 2 hari urut, baru baby aktif cam selalu...

doc suh masuk wad 10/12 tp ibu x nak sbb 11/12 company abah ade family day kat A'famosa Waterworld..dah janji ngan farhanah nak tido hotel & mandi kolam...kesian plak kat die kalu x jadi...so ibu mtk msk wad hari isnin tp doc x bg...die suh masuk gak hari ahad (12/12) ptg...so ibu redha jea la...dlm kepala dah set pagi2 ahad tue terus chek out, amek mak kat kg & terus gie sepital...harap2 semuanya berjalan lancar..insyaAllah...

berat baby semalam dlm 2.6++ kg..so maybe mase lahir sok dlm 2.9 kg ~ 3 kg..kedudukan uri, air ketuban & pembesaran baby semuanya ok...doc kate mmg bleh diinduce @ 38w...ibu plak dah start rase berdebar2...x sabar nak tgk baby nie lahir...smlm pun doc x dpt tgk 'gender' baby..baby dok kepit kaki...hehee...x pe syg, janji anak ibu sihat sempurna...amin

barang2 baby semua dah stanby...bag baby nak bwk gie sptal pun dah ready...cume bag ibu jea yg blum kemas tp semua brg dah ade...hikss..kakak farhanah pun dah x sabar nak tggu adiknya keluar...kalu ibu panggil die 'kakak', die suh panggil 'kak long'...bijak btul anak ibu nie...

nie gambar farhanah semalam..pas blk dari hospital temankan ibu...ramei yg menegur rambutnya..rambut die blum penah digunting sejak dr lahir...pastue mmg dah biasekan diikat & didandan so die mmg x kisah...kene tgk ibu die rajin @ x jea nak dandankan...hehehe








bye...

5 comments:

Wina Momma Kira said...

wah dah dekat sangat dah tue arra..semoga dipermudahkan ye

wina pun baby breech..hopefully 36w nanti kepala bb dah ke bawah, kalau boleh nk normal jugak kali nie

tapi arra, kenapa nak induce pulak? knp x tunggu je tanda² bersalin tu muncul?

kakak farhanah makin cantik :-)

Norazrani Maamin said...

time kasih wina...kakak farhanah skg dah pandai nak 'melawa'..hehehe

arra induce sbb ade darah tinggi..doc kate 38w mesti 'bersalin'..sbb tue mase kepala bb x turun lg arra risau giler..takut kn czer..tue yg try berurut mggu lps..kalu bleh arra pun nak bersalin normal jea..dulu farhanah pun induce gak..rase kejap jea sakit tue..harap2 kali nie pun samelah..insyaAllah...

puterihannan said...

salam mama farhanah, mesti rasa berdebar2 walaupun anak kedua kan... sy 34 weeks tp bb breech.. ada kemungkinan tak post dia berubah? lagi satu kena induce ke? mape? takleh tunggu sakit sendiri? nnt mama farhanah jawab kat shoutbox sy ye sbb kengkadang lupa sy penah komen kat umah org.. :D hehehe...

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking + follow..

mehla jenguk blog comey nor!
tukar link...

(^_^)

:: noremy anak rahmat :: said...

blogwalking + follow...

mehla jenguk blog comey nor..
exchange link..

(^_^)