BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 2, 2011

anak2 ibu dlm kete

sejak seminggu dua nie adik dah asyik nak meniarap jea dlm kete...x mau dah nak baring diam2..dulu kakak farhanah mase 4 bulan dah dok dlm car seat...so ibu pun dok survey2 nak beli ape utk kakak plak..bleh jea kalu nak dudukkan kakak pakai seatbelt tp sian plak sbb die x bleh nmpk luar...jd kakak lebih suka berdiri @ duduk kat box tengah tue....ibu risaulah sbb perjalanan ke opis amek mase dekat sejam (35km ++)..dah survey kat internet portable car seat (yg bleh lipat) tue tp harga bleh tahan gak..dlm rm100 siap pos..

portable car seat yg memule ibu nak beli

semalam pas ibu mtg kat JKR Mid Valley, ibu pun pusing2 kat JJ..niat hati mmg nak cari booster seat so terus jea menuju ke tmpt baby..memule pusing2 x nmpk plak pastue bile ibu nak blah dr area car seat tue, ternmpk la booster seat tue dok kat atas rak (area tiang)...terus ibu amek & tgk harga..harga RM59.90 & ade 20% diskaun..so harganya RM47.90...terus ibu rembat...x pikir panjang dah..hehehe

nie lah rupe 'Booster Seat' tue...

pagi nie hari pertama kakak farhanah dok kat booster seat & adik atiqah dok dlm car seat...sgt baik anak2 ibu nie...adik mcm syok plak sbb bleh nmpk luar..x tido plak die otw ke taska pg td...tp dah nak dekat sampe taska adik dah start berbunyik...hehehe



anak2 ibu dok kat tmpt masing2

semoga anak2 ibu selesa dok kat situ sbb ibu nak bwk kereta...jgn nangis2 tau sayang...GOOd GURL!!!

bye


6 comments:

♥Mrs.Eady♥ said...

izwa pun nk kene beli la kak..syahmi x reti duk diam dlm kete!hukhukhuk...

fisa othman said...

ni harus d rembat utk Irfan ni..:D

Norazrani Maamin said...

izwa: belilah..kalu nk beli 1 lg car seat, penuhlh tmpt ddk blkg..sbb tue akak amek nie..sng nak smpn..x de la si kakak dok melompat kat dlm kete..hehe

k.fisa: rembat jgn x rembat...hikss

Krsty Pinky said...

wah...baguslah...
tp syok tgk yg portable tu..

ramizah said...

huhu...keta saya penuh dengan 2 car seat dah...tp baru2 ni si kakak takmo duduk dalam car seat...mau ku beli juga... erk, sebelum ni kak arra letak atiqah baring je ek...

Norazrani Maamin said...

krysty: portable tue mmg best tgk..tp si kakak x suka belt die..kalu dok dlm car seat pun tggl yg lock kat celah kangkang jea..sbb tue beli booster seat tue..hehe

ramizah: sblm nie adik atidah tido dlm bakul jea...beli jgn x beli..hikss