BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, February 16, 2012

Jalan-jalan hujung minggu ~ Mines & Ikea ~

hujung minggu lepas ibu bwk anak2 jalan2 kat Mines & Ikea...hari sabtu gie Mines..lepas amek makcik ilinya balik keje kul 12.30 tgahari & makcik ila kat komuter serdang, kami terus menuju ke Mines..saje pusing2 cuci mata sebab kalu dok kat umah mmg konfirm tido jea kejenya...hehehe

sampe2 jea terus ke McD...makan tengahari dulu pastu kakak farhanah nak naik elephant..bagilah naik seround dulu...suka betul die...tapi die x naik elephant, die naik rabbit...adik plak ingat nak naikkan yg sekor2 tue, tapi takut plak die...same mcm kakaknya dulu...patung pakai baju pun takut....hahahaaha

pas jln2 kat kedai luar2 tue kami singgah giant plak..pastue kami balik umah...


adik takut naik elephant tue..suh berdiri sblh pun tak mau...hehee


kakak seronok bile dpt naik rabbit..



tak dapat nak main kuda & kete2 nie...sbb mesin tukar token tue rosak..
jadi amek gambau jea la..


kolam kecik yg ibu beli kat giant..muat2 buh dlm toilet...
suka bkn main 2 beradik nie main air..siap tak mau sudah...
** gambau seksilah...hiksss


hari ahad pulak, kami ke Ikea...kul 4.30 ptg baru kuar umah...sbb nak antau makcik ilanya kat Palm Spring Condo kat area Ikea tue..jadi sblm hantar, cuci mata plak kat Ikea dulu...bukan nak beli ape pun, tapi saje jln2...tgk deko bilik tidur budak2 & dapur..org mmg ramei giler...sebab hari ahad kot...yg paling best dah tentu anak2 ibu...boleh main2 & baring atas tilam..kakak siap mintak katil mcm nie, lampu tido itu & mcm2 lagi...ibu iyekan ajelah....hehehe

sebelum balik kami singgah makan meatball & ayam golek kat cafe Ikea tue...1st time ibu mkn kat sini...slalu kalu dtg tak penah makan pun...boleh tahanlah sedap makanan die..ibu try makan pun sbb ramei sgt yg cakap BEST....hihihi


anak2 ibu bermain...siap tak mau gie tempat lain...nak main kat situ jea..


possing atas kerusi kecik...


kerusi nie mmg dieorg suka..kakak siap mintak bwk balik umah lagi...hiksss


lepas tue baru kami hantar makcik ila balik hostel..untunglah student2 Mahsa College nie..duduk kat tempat mewah2...sebelum nie dok kat Impian Meridian Condo, USJ...sekarang nie dok kat Palm Spring Condo, Damansara pulak...mewah-mewah..hihihi

ok...bye...


5 comments:

IDAZS said...

zarin kalau g ikea mmg situla portnya jugak. geram sungguh!

♥ Wina ♥ said...

suke gi Mines :-)

dah lama x gi Ikea..dulu duduk Pelangi Dsara mmmg hari² gi Ikea..jalan kaki jer pun heheheee

comeinya 'swimmping pool' tu..nak beli gaklah..leh letak kat beranda bg Syakil & Kira main air

arra, adik wina pun bru habis belajar MAHSA jugak..duduk kat Plam Spring jugak dulu

eh, panjanglah pulak komen hahahahh!

syayassir said...

syoknya jalan2...
ish, nak jugak lah kolam kecik tu. boleh letak dalam bilik air. kolam yang ada besar, kena letak kat luar...

Norazrani Maamin said...

jom beli kolam nie..mmg nak beli yg kecik supaya boleh buh dlm toilet...boleh la dieorg main 2 beradik..murah jea harganya rm9.90..pam plak rm5.90...hehhee

ashra said...

sy baru smpi mines skali,ikea slalu wpun tak beli brg,cuci mata.hehe