BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, October 11, 2012

~ Alhamdulillah ~

Alhamdulillah, lepas raya hari tue ibu dah disahkan hamil lagi..memule ibu chek sendiri UPT kat umah...pastue baru ke klinik..cume sekarang, masih blum betul2 confirm brape minggu..nak kene scan lg doktor kate..

ibu dah start rasa ibu prgnt bile nak puasa hari tue...badan rasa lain macam..pastue bile adik atiqah nyusu badan, rasa sakit kat puting...rasa pedih sgt...memule ingat sbb susu dah mmg takde kan..cuma die nak ngempeng jea sbb tue sakit...pastue bile seminggu sebelum raya, abah plak mimpi..abah ckp die mimpi tangkap ikan (sama mcm nak prgnt 2 beradik tue)..cume pelik skit sebab sebelah tangan lagi ade belut...bile abah lepaskan belut tue, die datang kat tangan abah lagi...bangun2 pagi jea abah cite ape yg die mimpi..pastue suh ibu chek cepat2...mase tue, ibu cakap 'nanti dulu' sbb blum nmpk tanda2 yg jelas...hehee

pastue bile balik sabah, ibu mabuk sgt2..4 hari berpuasa kat sabah, rasa sgt 'teruk'...dgn cuaca yg sgt panas kat sana, ibu rasa nak pengsan..mmg nak tido jea time tue...sampekan mak mertua & adik ipar cakap ibu mcm prgnt...ibu dok senyum jea la...hihi

bile balik kajang, baru ibu chek...alhamdulillah, rezeki kami lagi..



result UPT yg ibu buat kat umah


mase scan kat klinik..mase nie kecik lagi...dlm 8 - 9 minggu




sekarang dah buat buku pink kat KK Kajang...disebabkan ibu ade penyakit kencing manis & darah tinggi sewaktu mengandung, so mase awal2 nie asyiklah berulang alik ke klinik...sampe bosan plak...result MGTT minggu lepas pun tinggi...puasa = 6.6 & selepas minum air gula = 11.2...jadinya, kene siapkan mental & fizikal mengahadapi 40 minggu yg indah ini..hehehee

oklah, itu jea yg nak kongsi buat mase nie...sekarang ibu masih 'mabuk2' lagi..pengalaman awal2 pgnt nie lain skit dari yg sebelum2 nie...org kate nak tukar 'jantina'...harap2 termakbullah doa kami untuk dapatkan baby 'boy' pulak..insyaAllah...

doakan kesihatan ibu yea...tq semua..


6 comments:

Murni Delights said...

tahniah kak..villdoakan akak dipermudahkan semuanya...:)

Norazrani Maamin said...

tq vill..

akak doakan lepas nie, turn vill pulak...insyaAllah...amin

zaril said...

Tahniah kak.. seronoknye dgr..

Sima said...

Tahniah kak Arra... moga selamat sehingga bersalin dan mendapat baby boy. Amin. :)

sasha @ mumyalyaqil said...

tahniah kak :)
mintak2 kali ni rezeki baby boy kan..amin :)

Norazrani Maamin said...

tq semua...doakan akak dpt baby boy yea kali nie...amin