BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

hasilnya sekarang..alhamdulillah

alhamdulillah...ape yg ibu perasan skg, hasil perahan susu ibu makin bertambah...ibu dah stop mkn pil motillium...cume skg masih minum air milo, oat, fenugreek Chocolate Mix, teh kurma + longgan, air masak & rendaman halba...kalu msk kuah pun kdg2 ibu letak halba skit...ape yg bleh jd 'milk booster' ibu cube...dgn harapan, susu utk adik terus ade...

pagi td utk 1st sessi ibu dpt pam 5 oz ++...utk ptg plak blum lagi...biase utk 2nd sessi ibu buat kul 4 ptg...ape yg ibu perasan sejak semggu lps, ibu dpt bwk blk hasil pam dlm 9 oz ~ 10 oz...mlm plak sambil adik menyusu sebelah, ibu pun akan pam sebelah..dan biasenya bleh dpt 3 oz ~ 4 oz lagi...dapatlah bwk hasil perahan 12 oz ke taska utk keesokkan harinya...dan yg paling ibu suka, ibu dah ade stok EBM kat dlm freeze (5 botol x 4 oz)...sbb mase cuti 4 hari (wesak) hari tue ibu pam sambil nyusukan adik...semangat nak wat stok byk2 sebab puase dah nak dekat...hehe

walaupun hasilnya masih belum meriah mcm org lain, ibu tetap akan pam utk adik...ibu masih belum yakin utk bagi SI sepenuhnya...susu fm (S-26 Gold) masih ade kat rumah..paling byk pun adik akan hisap susu fm 1 kali sehari...buat top up kalu2 die meragam...mcm pagi sabtu lepas, adik x boleh tido sbb die selsema..hidungnya tersumbat so bile menetek, die x puas..die x bleh nak bernafas dgn btul2...ibu dah cube sedut hidung adik tp x de yg keluar...kul 2pg die terjg, kul 3pg die terjg lg...last2 kul 4.30pg die mcm dah lapau..siap nangis lagi...kesian plak ibu tgk sbb mlm biasenya mmg adik sentiase melekap jea...ibu pun bangun & buatkan fm kat adik...pas minum, terus die lena sampe kul 8pg...sian anak ibu...huhu



1st sessi hari nie 5 oz ++



wajah anak2 ibu pagi nie

semoga misi penyusuan susu ibu ini akan berjaya...nak kene start survey pam letrik plak...pam S3 milik kwn ibu nie akan dipulangkan bln 8 sbb die nak bersalin plak...'time kasih anie sbb pam ko nie mmg byk dah berjasa kat aku...' hehehe

bye...

15 comments:

ramizah said...

tumpang gembira tengok hasil kak arra yang semakin banyak...seronok kan :)

Norazrani Maamin said...

tq ramizah...hehee

seronok sgt..kalu dulu 2 oz pun payah nak dpt..bile dpt penuh botol, tersenyum sorang2..rezeki adik atiqah..alhamdulillah...

Amiizaa2001 said...

alhamdllah sukanyaaaaaa....akak tumpang happy...selagi bb mahu menyusu, selagi itulah semangat mengepam ada dalam diri...:) congrats mmama:)

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

tumpang gembira tgk hasil kak ara...
comel la anak2 ibu. adik un dah makin besar.

Krsty Pinky said...

teruskan usaha..
insyaAllah berjaya..for me,my milk booster is horlicks,nestum,jagung and not forgotten Shaklee..

Norazrani Maamin said...

Amiizaa2001: time kasih...byk lagi yg perlu dipelajari..support ibu2 lain yg wat diri nie makin bersemangat..hehe

fiza: time kasih...adik dah pandai main ngan kakaknya..hikss

krsty: tq..ape2 yg dikatakan milk booster, ibu dah cuba...shaklee x sesuai kot sbb x nmpk hasilnya mase try trial pack dulu..suka tgk hasil krsty..wat penambah semangat..hihi

syayassir said...

wah, seronoknya tengok hasil kak arra... saya tengah bertatih2 lagi ni. kadang 1oz, kadang 2oz, kadang 4oz... tengah berusaha lagik.. :P

Norazrani Maamin said...

sya: x pe..sya masih dlm pantang..teruskan usaha...kalau jenis yg byk susu, x de masalah..sng jea nak dpt hasilnya...hehehe

dulu mase akak dlm pantang, 1 oz pun payah nak dpt..tue pun dah suka bkn main...hikss

Wina Momma S and S said...

tumpang gembira juge..rezeki adik :-)

arra, bg email add buleh? nk invite ke blog..thx!

Sidratul Muntaha said...

syukran.
mmg rezeki anak...
chayok!chayok!

Norazrani Maamin said...

time kasih wina & Sidratul Muntaha..

masih lg belajar & akan teruskan usaha...yeayy!!!

gee ryder said...

chaiyok! chaiyok!
bestnye tengok susu banyak kan..

IDAZS said...

banyaknya hasil akak, teruskan berusaha insyaallah berjaya :)

ajumohit said...

alhamdulillah byk hasil ebm..saya pon masih susukan adam sepenuhnya dah setahun 3 bulan..

ibu adam said...

congrats ara! makin byk ye susu.. teruskan usaha sehingga ke titisan terakhir ye!!