BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 10, 2011

korang penah buat tak?

dah dekat 2 tahun ibu keje kat opis nie so tiap2 hari bekerja ibu mmg lalu laluan lebuhraya bukit jalil nie...sepanjang tempoh nie jugak, mcm2 ibu tgk org2 (pemandu) wat aksi kat traffik light nie..selambe badak jea wat u-turn padahal dah terang2 x bleh u-turn kat situ...dulu laluan kat simpang tue besar skit so mmg sng nak wat u-turn..pastue penah letak kon & batu sbb x nak bg org wat u-turn..org2 yg x bertanggungjwb nie bleh plak alihkan & pecahkan halangan tue..skg nie, dah simen @ tambak pun masih ade gak yg u-turn..emmmm...

laluan nie mmg jem pada mase puncak (pegi & blk keje)...so kenderaan yg dari TPM kalu nak wat u-turn kene msk ke arah balai bomba, bukit jalil...tp ade gak setengah pemandu yg malas nak pusing jauh2 & terus wat u-turn kat traffik light tue..jd kenderaan yg belakang akan ter'brek' & kdg2 penah gak kejadian xcident berlaku..ibu mmg sakit hati kalu ade org yg wat u-turn kat situ..kalu kete dpn ibu yg wat, mmg ibu akan tekan hoooonnnnnnn lame2...geram!!

depan skit dr simpang nie ade balai polis bukit jalil (1 km) tp x de sorang polis pun yg dok kat situ pagi2...biase org kalu nmpk polis terpacak jea dah mula takut..so dieorg akan ikut 'law' plak...ragam manusia kan..hiksss


kenderaan yg nak ke TPM pun dah byk @ jem..



tgk..kereta & moto yg wat u-turn


korang penah wat camnie ke?sakit hati & geram gak bile hari2 ngadap bende camnie...penyebab jem nie..huhu

bye...


5 comments:

Cute MuM said...

biasalah tue.. semua orang nak cepat.. tapi diorang lupa yang diorang nie dah susahkan orang lain.. kalo cute mum pagi2 tension dengan kereta yang keluar simpang tak tengok2 dulu.. dah berapa kali kami hampir kena langar..

Wina Momma S and S said...

hurmmm wina tau tempat nie kat mane..mmg selalu jem & bahaya jugak

wina x berani nak u-turn kat tempat yang x boleh u-turn atau tempat yang byk kereta @ kereta tengah laju

macam nie selalu motorists je yang suke buat..x takut betul dorang nie kan?

Norazrani Maamin said...

cute mum: betul tue..geram bile tgk dieorg yg x reti pikir keselamatan nie..kalu x nak pikir diri sendiri, pikirlah org lain...huh!!

wina: mmg x tau takut pun wina..kalu moto tue x brape nak heran lah..nie kete ade yg x bleh lps tue..siap kene reverse lg..mmg bahaya...

kalu simpang @ jln yg x de kete bleh jea wat u-turn tp jgn la jln yg jem giler..membahayakan pemandu lain...huhu

nuyue said...

ini lah yang dipanggil pemandu yang pentingkan diri sendiri..

maybe pemandu tersebut dapat lesen terbang kut..sbb tu dia tak peduli pun apa yang akan jadi..janji dia cepat sampai...

gee ryder said...

dkt dgn umh i tu hiway ni.

honk jer sekuat hati!!