BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 21, 2011

Abah @ DOHA, Qatar

hari nie nak cita pasal abah pulak...asyik cite pasal anak2 jea..sian abahnya...heheehe

abah gie Doha pada 24 Julai 2011...dok sane sebulan & balik bercuti mase raya selama 2 minggu..ingat lagi mase tue 23 Ogos, dah excited nak amek abah kat airport sekali abah tak bleh naik flight tue...sebabnya abah tak buat/isi surat keluar Doha...bayangkan dah chekin semua, bile sampe kat kastam tak bleh naik kapal...sudahnya, beg2 die kene amek dari kargo...1/2 hari gak settlekan urusan & amek tiket flight mlm tue jugak...sib baik dpt balik hari tue jugak..tue pun selepas abah mengamuk2 ngan manager sane..tak uruskan semua betul2...abah plak 1st time kan so tak tau procedurenya camner...hehehee

dapatlah kami beraya bersama2 & 13 September abah gie Doha semula..mase tue flight tengah malam so ibu tak antau pun..driver company abah yg antau..sampelah sekarang, abah belum balik lagi...sepatutnya 3 bulan jea tapi banyak keje pulak..ade site yg nak kene handing over so abah tak dapat balik...9 Disember abah kene buat U-TURN ke Bahrain..kira keluar Doha sehari & balik semula...baru boleh renew visanya..sekarang tak tau pulak bile abah boleh balik...lagi 1 bulan, 2 bulan @ 3 bulan...ibu & anak2 cuma boleh menunggu jea...huhu

jom layan gambar abah kat sane...heheehe



mase baru sampe Doha


teruja bile tgk kereta sana yg BESAU2...hehee


berlatar belakangkan kaw. apartment


Berlatar belakangkan Al Souq Street, Doha, Ad Dawhah, Qatar...
tempat shopping...hehe


kat site


musim panas mase bulan puasa...suhu mencecah 50 darjah celcius..


mase gie Bahrain



jalan2 makan angin jea kat Bahrain


suka sgt amek gambar ngan kereta..hehee


Airport Bahrain...dapatlah merasa gie negara org..hiksss


kat site..musim sejuk (sekarang)...suhu cecah 19 darjah celcius...
sampe pakai baju 3-4 helai..hihi


pandangan jauh site abah...New Doha Internation Airport...


Emiri Terminal...khas utk VVIP sahaja..pandangan waktu malam




pandangan waktu siang...mase nie Raja Qatar dtg melawat katenya...


sekarang kami anak beranak tunggu abah balik jea...dah nak masuk 4 bulan abah kat sane...telefon mmg hari2..skype pulak seminggu sekali sbb skg abah asyik balik lewat jea...kul 10 mlm baru balik, sini dah kul 3 pagi...hari jumaat abah cuti tapi sekarang kene keje jea..minggu lepas abah demam...sebab cuace sejuk sgt katenya..sian abah...

harap2 projek sane cepat2 abis..bleh abah terus balik...tak larat nak berjauhan lame2..sian anak2 tau...kakak asyik tanye 'bile abah balik' jea...huhu

abah balik sok kita jalan2 mkn angin yea syg...destinasi ibu dah pilih tau..PD (tiara beach resort) & Bukit Tinggi...hehe

Abah, cepatlah balik...kami dah RINDU....



bye...



8 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

seronok nyer..tapi sian jugak kat anak-anak..

mizah said...

huhu...sedih...cepat balik la kan...harap2 adik atiqah nanti masih ingat abahnye kan...huarghh nak nangis bagi pihak kak arra boleh? huhuhu

Norazrani Maamin said...

izwa: kalu boleh nak ikut jea gie sane...hehhehe

mizah: tue la mizah..harap2 adik atiqah masih kenal abahnya..bile skype pun die suka sgt 'bah...bah...' jea...akak pun rase nak nangis sbb lame sgt dah tak balik...jom nangis same2...huhuhu

♥ Wina ♥ said...

wahhh dah lama jugak eh suami arra kat sane? rindu tu mestilah rindu kan?

tapi kite kena pikir positif, dia ke sana mencari rezeki :-)

mesti seronok gi cuti² lepas dia balik kan? heheheee

Norazrani Maamin said...

wina: mestilah rindu...kesian kat anak2 jea..

mmg tak sabar nak tggu abahnya balik...nak cuti2 malaysia pulak...hiksss

ashra said...

sungguh tabah,saya kagum =)
kalu saya da nangis daaa hubby jauh lama2..cengeng saya ni..

Norazrani Maamin said...

ashra: kene tabah demi anak2..nak buat camner kan...dah keje die gitu..kenelah hadapi mase2 nie jugak..

kalu ikutkan hati nak menangis jugak...huhhuhu

gee ryder said...

kalau dah lama2 sangat, ikut jela sekali ke sana hehe...