BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 17, 2012

Dalam 'PROSES'...

mase abah balik bercuti hari tue, kami sempat uruskan hal pembelian rumah...kami gie CIMB bank & uruskan semua dokumen yg diperlukan...rumah yg kami beli nie, bawah umah kami sewa skrg nie jea..senanglah kalu nak pindah sok..tak payah sewa lori...hehehe

kami menyewa kat umah sekarang nie dari bulan 11/2005...sewa tak pernah naik..dari dulu RM320...dan yg bestnya, owner umah pun ibu tak pernah jumpe...abah penah jumpe sekali jea mase deal nak sewa..pastue ibu deal ngan owner melalui telefon jea...duit sewa transfer kat bank tiap2 bulan...lame dah kami nak beli umah skrg nie tp owner tak mau jual...sudahnya, kami menyewa jea sampe skrg...huhu

bulan 11 thn lepas, ibu dapat tau umah bawah (ground floor) nak jual...ibu dok tingkat 1...terus ibu cepat2 telefon owner umah tue & bgtau nak beli...tapi tunggu abah balik dulu..owner pulak jenis tak kisah...jadi mase abah balik baru2 nie, baru ibu mintak salinan S&P dan gie bank...hikss

sekarang nie, ibu tengah tggu panggilan dari bank jea...nak tau samaada loan ibu lepas @ tak...harap2 lepaslah...ibu dah berangan nak renovate umah tue skit2...nak wat kitchen kabinet, pasang tiles & mcm2 tau...berangan jea dulu...hehehee

walaupun umah tue jenis medium apartment (3 bilik, 2 bilik air) ibu tetap rase hepi...tak sabarnya nak ade umah sendiri...yaeyyyy

kawan2, tolong doakan segala urusan ibu berjalan lancar yea...terima kasih semua...muahhhhh!!!


gambar selingan...adik atiqah...


**pelik plak kalu post takde gambar...amek jea mane2 gambar yg ibu suka...hahaaa


bye...


6 comments:

Krsty Pinky said...

wahh...bestnye..
nak beli rumah dah yek...
btol ar..bile dh beli rumah,mcm2 kite berangankan ye x..

sasha @ mumyalya said...

semoga dipermudahkan ye kak arra..bila dah ada umah sendiri,senang hati..hihi

Norazrani Maamin said...

a'ah krsty..ngah tggu loan nie..dah byk yg akak berangankan..padahal, jauh lg perjalanan nak jadi hak milik umah tue...hihi

mizah said...

bestnye nanti ada rumah sendiri kan...leh deko2 renovate rumah...semoga urusan berjalan lancar n dipermudahkan :)

♥ Wina ♥ said...

wah arra...samalah kite :-)

berangan nak beli rumah yg kami sewa skrg tp kalau owner x nak jual pun, nak cari kat area situ jugak

insyallah..moga² loan lulus ek..

Norazrani Maamin said...

time kasih semua...mudah mudahan rumah tue jd milik kami...amin..