BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 6, 2012

cuti tahun baru 2012 - Part 1

rasenya masih tak terlambat ibu nak ucap 'SELAMAT TAHUN BARU' kepada kwn2 blogger semua..ibu cuti panjang hari tue so tak sempat nak update blog..lagipun abah ade so BUZY skit...heheee

ibu balik kampung 31/12... biaselah kalu cuti panjang mmg ibu byk abiskan mase kat kg...kami sampe kg kul 4 ptg...rancangnya nak bwk mak ayah gie Tiara Beach Resort keesokkan harinya..kebetulan umah makcik kiah (mak sedara) ade wat majlis terima tanda anaknya hari ahad...so mak ayah gie sane dulu...

lepas anak2 bangun (hari ahad), abah ajak gie Taman Buaya...ibu ok jea so kami pun siap2..kul 11pg baru kuar umah & terus menuju ke Ayer Keroh..rameinya org kat sane so pas beli tiket kami pun masuk...dah LAMA ibu tak masuk taman buaya nie...seingat ibu last mase sek menengah kot..bile masuk, mmg dah lain sgt...kebetulan kul 11.30pg ade pertunjukan buaya..so kami terus menuju ke pentas utama..dapatlah tgk aksi2 crew & buaya sekejap..kakak farhanah sgt takut bile tgk buaya..nak suh amek gambau pun tak mau...kene pakse baru ok skit...adik plak, relaks jea..langsung tak takut tau..hehee

cuaca hari tue pulak sgt panas...lepas tgk pertunjukan buaya jln2 kat dlm tue..rupenya dah ade 'pool' dalam taman nie...ramei org yg dtg sbb bwk anak2 mandi pool nie...kakak farhanah mule2 dah gedik2 nak mandi...pujuk2 baru die ok..abah bwk naik tren dulu pastue sambung jln2 tgk buaya..kecik sgt taman buaya nie sekarang..ade 2-3 kandang buaya jea...kalu dulu siap ade jambatan lagi..buaya2 dok kat bawah..mmg seram nak lalu takut jatuh...hahahaha

kat belah depan ade 'Malaysia in Miniature'...ada byk bangunan2 kebanggaan malaysia yg dibina seperti a'famosa, penang bridge, KLCC, F1 sepang, masjid negara, tugu negara, Putrajaya dll..amek gambau kat situ dulu pastue baru masuk tempat ular, burung etc...tak puas berjalan rasenya..tapi nasib baik jugak sbb takdelah penat sgt..so kejap jea kami masuk situ...hehe

pastue kami gie tempat org main gokart kat sebelah taman buaya...abah mcm nak naik tapi takde geng..tetibe die tgk kat sblh gokart tue ade tempat main kete buggy tue..terus abah ajak kakak farhanah naik...bukan main suka die dpt main kete tue..pas main die nak naik plak kete buggy yg utk budak2..siap cakap 'kakak bawak, adik duduk sebelah'...mane boleh sayang...kakak kecik lg...hehee

jom layan gambar pulak...










kami sampe umah dlm kul 3ptg..ibu terus kemas2 barang nak ke Tiara Beach Resort pulak..tunggu mak ayah balik jea...hehee

bersambung....




4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

berjalan sakan ye kali nie :)

ayu said...

bestnya kak ara..ayu suka berjalan2 macam ni..tapi, en suami tak suka.huhu..

Norazrani Maamin said...

sementara abahnya ade...hiksss

mizah said...

sungguh sakan berjalan kak arra...best2...sporting je husband kak arra nak berjalan2...husbandku jenis jalan2 cari makan je...hehehe