BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 10, 2012

Dugaan di awal tahun 2012

sabtu lepas, memule kami bercadang nak mkn angin ke Bukit Tinggi...tak jadi sebab abah nak gie kilang..jumaat malam abah baru perasan flight balik Doha hari isnin (8 malam)..jadi abah nak ke kilang uruskan barang yg die nak bawa...nak tak nak, ibu pun terima lah..abah ckp hari ahad jea kita gie Bukit Tinggi...

jadi sabtu pagi tue kami anak beranak dok umah jea...dah nak petang ibu rase nak jln ke mines pulak..konon2 nak cari baju anak2...sampe mines dalam kul 5.30...baru masuk reject shop, dpt panggilan telefon dari abah...abah bgtau die skit lg nak kene rompak...abis cermin kereta pecah katenya...ibu yg dgr nie pun terus gigil lutut...abah ckp abah otw na ke balai polis alam damai..nanti abah telefon semula katenya...teruslah ibu tak jd nak menyoping..hati dah dup dap dup dap risau...huhu

abah cerita:

kul 5 ptg, abah ngan bdk2 kilang die gie minum2 kat kedai mamak (tanming jaya)...pas minum, abah nak ke kilang semula...bdk2 lain naik van..abah sorang jea dlm kete..nak dekat sampe kilang (simpang empat), tetibe kete abah ditahan oleh 2 org lelaki melayu menaiki motor EX5...sorang ke belakang kereta & pecahkan cermin guna kayu 'cota'...sorang lagi pukul cermin depan...suh abah keluar kereta...bile abah tak mau, org tue pecahkan pulak cermin pintu kanan (pemandu)...terus abah reverse kete & lari ke balai polis...memule abah buat report kat balai polis alam damai..pastu ke balai polis kajang pulak...otw ke kajang, abah telefon..terus ibu gie balai polis kajang ngan anak2...risau dgn keadaan abah...huhuu



cermin depan


cermin kanan & depan


cermin pintu kanan yg pecah teruk


cermin belakang


luka di muka abah..terkene serpihan cermin yg pecah...



sib baik abah pakai spek..kalu tak, kene mata..huhu


alhamdulillah, abah cume calar2 skit kat muka (kanan)..yg teruk kereta la..body kete pun ade yg kemek sbb kene pukul..hari ahad kami dok umah jea & isnin pagi abah hantar kereta ke bengkel...ibu susah hati sbb abah nak balik Doha dah mlm isnin...abah deal ngan tokey bengkel & kalu dah siap, die akan tel ibu..amek mase seminggu jugak nak siapkan kereta...so buat mase nie, ibu pinjam kete angah dulu...huhu

awal2 tahun kami dah diduga begini...ape2 pun ibu redha...abah pesan, kalau ape2 berlaku jgn keluar kereta...bahaya jadi buat kwn2 semua berhati2lah..bahaya ade kat mane2 sekarang nie...mintak kita dijauhkan oleh sebarang bencana...amin


bye...



6 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

takut nyer....!!

ashra said...

ya allah..
alhamdulillah,tak pape,nasib baik sempat reverse dan lari.

nape lah zaman skang ramai orang yang gila gini kan..tau nak rompak,nak duit dgn jalan senang je...

takpe..yang penting tak cedera dan tak diapa2kan.

Norazrani Maamin said...

izwa & ashra:

mmg takut tau..apelah jd kalu kami anak beranak ade dlm kete tue..walaupun tak berada kat tempat kejadian, terase taumanya..sbb pegi balik keje ngan anak2 jea..takut!!!

mamaqaireen said...

ya Allah!!nasib tak de apa2..takutnye.....

gee ryder said...

ya Allah, nasib tak apa2...
adoiii lelaki keluar pun bahaya kan

♥ Wina ♥ said...

nasib baik suami arra selamat..takutnye